Ervaring,  Producten,  Young Living

Young Living in het Ziekenhuis

Eind november 2019 veranderde ineens onze gehele planning voor de rest van het jaar.

Tijdens het binnen spelen viel Jayden net verkeerd. Ik hoorde een vreselijk gil en wist meteen dat het foute boel was. Van met spoed naar de huisarts, door naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis en daar te horen krijgen dat je zoontje van 2,5 jaar opgenomen moet worden. Met de hele ongelukkige val had hij het bot in zijn rechter bovenbeen gebroken. Gips was in het geval van deze breuk geen optie, hij moest in tractie gelegd worden. Met andere woorden: ben de benen de lucht in en vast gebonden aan het bedje, 24/7 voor minimaal 3 weken. Wat volgende waren een aantal pittige weken in het ziekenhuis, maar gelukkig wel met ondersteuning van de topproducten van Young Living.

Toen ze ons een kamer toe hadden gewezen en ik en mijn man ook een beetje gekalmeerd waren, begon het snel regelen van allemaal korte termijn zaken. Mijn werkplanning moest omgegooid worden, die van mijn man ook, oppas voor de kleine Yara (op dat moment pas 3 maanden oud) moest regelt worden, afspraken werden afgezegd en gemaakt en ook de kinderdagopvang brachten we op de hoogte dat Jayden voorlopig niet kon komen. Als ik er nu aan terug denk realiseer ik mij pas: wat een gekkehuis was dat.. Alles op automatische piloot. Ik weet dat ik mijn man heb moeten opvangen en troosten toen we nog op de spoedeisende hulp waren. Bij mij kwamen de tranen pas een dag later, toen alles was geregeld en toen ik pas voelde dat mijn zoontje in goede handen was. De gehele periode, maar zeker in die eerste dagen, was ik heel erg blij met de olie Peace & Calming en White Angelica. Ik rook er vaak even aan en bracht het aan op mijn polsen.

ziekenhuis young living seedlings diffuserNa een aantal dagen kregen we een grote kamer toegewezen omdat het bij Jayden om een lange opname ging. Op deze manier hadden we meer ruimte en kon er makkelijk een groot bed naast zijn bedje worden gezegd zodat papa of mama altijd naast hem kon slapen.
Ondertussen hadden we een soort van twee thuis ervan gemaakt. Jayden’s pijnstilling werd afgebouwd en langzaam begonnen we onze draai te vinden in dit nieuwe gekke ritme. Ook al zijn favo speeltje en knuffels waren er, maar ook zijn olietjes en diffuser. Elke dag ging de diffuser aan voor het slapen gaan, net als thuis, met zijn lievelingsolie voor in de diffuser: Sacred Mountain. Overdag zette ik hem vaak aan. Dan deed ik er vaak Orange in, een olie met een kalmerend effect op lichaam en geest. Iets wat wij allemaal wel konden gebruiken.
Op de dagen/momenten waarop er veel artsen langskwamen of wanneer er röntgenfoto’s gemaakt zouden worden, gebruikte ik vaak een olie zoals Sacred Mountain of White Angelica in de diffuser. Deze oliën stimuleren gevoelens van kracht, nuchterheid, bescherming en veiligheid. Ik merkte dat dit Jayden hielp om rustig te blijven en vertrouwen te hebben in dat wat er allemaal rondom hem gebeurde.
Al het ziekenhuis personeel wat nog niet eerder bij ons op de kamer was geweest, vonden de uil diffuser super interessant. Ook vonden ze het steeds heel lekker ruiken bij ons!

Naast de diffuser hadden we nog meer YL producten mee genomen. Natuurlijk de tandpasta voor hem en voor mij, een klein koffertje met een aantal oliën die ik altijd bij me heb en/of dagelijks gebruik. (Waaronder bijna alle oliën uit de Premium Starterkit.) Ook had ik een aantal olierollers voor hem gemaakt met de hulp van mijn moeder, de oliebarones van de familie!
Zo hadden we een rollertje gemaakt met oliën die hij lekker vond maar ook een rollertje met Trauma Life en V-6. Deze olie is een kalmerende blend die samengesteld is om emotionele problemen los te laten. Omdat een opname in een ziekenhuis niet niks is, zeker niet voor een kindje van 2,5 jaar, leek dit een fijne olie voor hem. Dagelijks werden deze gebruikt en voor het slapen gaan deed hij alle rollers zet op! Daar waar hij bij kon, haha. De Seedlings wipes had ik ook mee. Ze werden gebruikt waarvoor ze gemaakt waren, maar ook om handen en gezicht schoon te maken. Ideale doekjes zijn dat.

Samen “wandelen” door het ziekenhuis.

En ohja, ook de Young Living Adventskalender had ik mee, ik wilde namelijk wel gewoon elke dag een vakje openen! Elke ochtend samen de grote doos erbij pakken en samen kijken wat voor’n “olie cadeautje” er die dag in zou zitten!

Uiteindelijk heeft Jayden ruim 4 weken in het ziekenhuis gelegen. Dag en nacht zijn mijn man en/of ik bij hem geweest. Bijna de gehele periode heb ik bij hem geslapen en soms zag ik de ziekenhuis ook even vanaf de buitenkant i.p.v. alleen maar aan de binnenkant. We hebben sinterklaas gevierd in het ziekenhuis incl. schoentje zetten en bezoek van de sint (wat overigens super leuk werd gedaan!). Elke doordeweekse dag waren er activiteiten in de kinderkamer waar Jayden met heel veel plezier aan mee deed!
In de weekenden was het super rustig in het ziekenhuis dus dan gingen we meestal een rondje ‘wandelen’. Lees: Yara naast Jayden op ziekenhuisbedje gelegd en papa en mama met het bedje liften in en uit en rondjes lopen door het ziekenhuis. En wat deden we dan? Kerstbomen zoeken! Overal stonden ze, hij vond het super leuk om te doen. We maakte er het beste van met z’n alle, iets anders dan dat konden we toch niet doen.

Na die 4 weken kregen we positief bericht! Jayden mocht uit de tractie! In een aantal uur tijd werd er steeds een gewichtje van zijn bedje gehaald waardoor zijn beentjes geleidelijk weer naar beneden gingen. Jayden vond het super eng! Maar met wat geduld en hulp van de lieve zusters werd hij helemaal los gemaakt en ook het verband e.d. ging eraf. We moesten ter observatie nog 2 dagen blijven en zondag ochtend 22 december mochten we dan eindelijk naar huis! Precies op tijd om fijn thuis met z’n alle kerst te kunnen vieren.
Jayden mocht helaas alleen nog niet proberen te lopen, te kruipen of te staan. Twee weken lang hebben we hebben rond moeten tillen in het huis, en dat was best pittig. Het was geen kleine baby meer maar een grote peuter! Nou dat voelde ik wel. Zeker omdat ik enkele maanden was bevallen en mijn lichaam echt nog niet de oude was! Lang leven de Deep Relief roller (helpt pijnlijke en gespannen spieren te ontspannen) en de PanAway (brengt vermoeide spieren tot rust). Deze twee waren mijn beste vrienden die weken.

In het nieuwe jaar hadden we weer een afspraak voor een röntgenfoto, toen kregen we te horen dat hij voorzichtig weer mocht gaan oefenen met lopen! Dit vond hij eerst heel eng, maar als snel vond ook hij het weer fijn om zijn vrijheid terug te hebben. Binnen 2 weken liep hij weer rond en weer zo’n 2 weken later werd dat rennen en springen met zijn beide beentjes, alsof er nooit wat was gebeurt.

Nog steeds blijft het raar om aan deze periode terug te denken. Sommige dingen zijn in een soort waas voorbij gegaan en andere weet ik nog precies. Hoe dan ook was het een emotionele en heftige periode. Ik ben heel blij dat ook toen de producten van Young Living ons hebben kunnen ondersteunen in het ziekenhuis.