Wat zijn essentiële oliën?

Om te beginnen: Etherische en essentiële oliën zijn exact hetzelfde! Het is gewoon een andere naam om hetzelfde te omschrijven. Ik krijg hier altijd veel vragen over, maar dan is dat nu gelijk duidelijk!

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn geconcentreerde plantenextracten. Deze worden verkregen door stoomdistillatie, koud persen of uit hars. De oliën worden verkregen uit o.a. de wortels, schors, vruchten, twijgen, naalden, bloemen en bladeren. Vettige plantaardige oliën, zoals olijfolie, amandelolie en kokosolie, worden verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Hoewel essentiële oliën ‘olie’ worden genoemd, bevatten deze geen vet. Pure essentiële oliën zijn veel krachtiger dan de plant waaruit zij gewonnen zijn. Elke olie heeft zijn unieke aroma, zijn eigen levenskracht en heeft dus ook zijn eigen toepassing. Wij als mensen kunnen dankbaar gebruik maken van deze kracht uit de natuur door dit aan ons dagelijks leven toe te voegen! Doordat essentiële oliën zo geconcentreerd zijn, hebben ze ook een krachtige werking op het lichaam, zowel fysiek als mentaal. Door de structuur van vluchtige, aromatische moleculen kunnen de oliën snel door de celmembranen heen dringen, kunnen ze bloed en weefsels passeren en de cellulaire functies verbeteren. Nu hoor ik je denken, maar wat doet dat dan precies?! Nou dat doet het volgende:

Dat noem ik de kracht van een super krachtig product! Elke olie heeft zijn unieke aroma, zijn eigen levenskracht en heeft dus ook zijn eigen toepassing. Wij als mensen kunnen dankbaar gebruik maken van deze schatten uit de natuur door dit aan ons dagelijks leven toe te voegen!

Hoe gebruik je de essentiële oliën?
Young Living oliën zijn van 100% zuiver therapeutische Grade A en ze zijn veilig te gebruiken op de volgende 3 manieren:

Zijn alle Young Living oliën geschikt voor alle 3 de gebruiksmethoden?
Nee, er zijn oliën die niet worden aanbevolen voor inname. Op het etiket van iedere olieflesje vind je de aanbevolen toepassingen en de verdunningsverhouding. Zorg ervoor dat je deze dus eerst leest voordat je een olie gebruikt.