Young Living

Elke dag maak ik dankbaar gebruik van de producten van Young Living. Maar voordat ik hiermee begon wou ik graag weten: wat is Young Living en waar staan zij voor? Om jou te helpen heb ik wat belangrijke informatie over Young Living op een rijtje gezet!

Over Young Living
Het verhaal van Young Living begon in 1993. Gary Young richtte in dat jaar zijn eerste kruidenboerderij en distilleerderij op. Hij was al op de hoogte van de kracht van essentiële oliën, maar de kwaliteit van de beschikbare oliën varieerde sterk. Hij wist dat zuivere essentiële oliën fantastische resultaten kunnen geven, maar de (vaak) bewerkte of aangelengde oliën op de markt leverden deze resultaten niet.

Young Living heeft hier verandering in gebracht! Gary kocht meer landbouwgrond in Utah en Idaho en begon met het kweken van lavendel, pepermunt, melisse, salie en andere kruiden. De vraag naar zuivere essentiële olie nam toe en dat spoorde hem aan om de grootste, en technologisch meest geavanceerde, distilleerderij in Noord-Amerika op te zetten. Tegelijkertijd ontwikkelde hij baanbrekende normen en standaarden die de kwaliteit en zuiverheid van de oliën garanderen. Dit staat nu bekend als het Seed to Seal proces.

Young Living is uitgegroeid tot wereldleider in essentiële oliën en welzijn. Het hoofdkantoor is gevestigd in Lehi, Utah en met kantoren in Europa, Australië, Canada, Japan en Singapore en boerderijen over de hele wereld houdt het bedrijf vast aan Gary’s visie. Miljoenen mensen over de hele wereld zijn geïnspireerd om een leven vol welzijn en overvloed te leiden.

Wat onderscheidt de oliën van Young Living van andere merken?
Het grootste verschil vind je terug in de kwaliteit. De oliën van Young Living zijn 100% zuiver. Dat betekend dat het product dus enkel en alleen olie bevat en geen onnodige en soms schadelijke toevoegingen. Het is hier in Nederland zo dat je een flesje “zuiver essentiële olie” mag noemen wanneer deze minimaal 5% essentiële olie bevat?! Dat is natuurlijk heel erg misleidend. Er zijn bedrijven die dus de olie aanvullen met andere toevoegingen om zo meer te kunnen verkopen maar nog steeds op het etiket essentiële olie mogen zetten. Young Living staat daar niet achter en is zelfs een stapje verder gegaan, zij ontwikkelde het Seed to Seal proces. Dit proces garandeert dat alle producten die zij leveren van de hoogste kwaliteit zijn! Namelijk: Grade A. Hieronder vind je de verschillende ‘grades’ die je terug kunt vinden in de wereld van essentiële oliën.

 

Bij de diffusers van Young Living staat de kwaliteit ook voorop. Deze diffusers zijn van hoogwaardig plastic en breken de olie met de juiste trilling af. Hierdoor behoudt de olie zijn krachtige werking en kan jij er optimaal gebruik van maken. Een goedkopere diffuser van een ander merk zijn vaak niet gemaakt van hoogwaardig plastic, waardoor de sterke citrusoliën het plastic kunnen gaan aanvreten en oplossen. Jij ademt vervolgens dit plastic, dat wil je niet! De kwaliteit van alle producten die Young Living levert, onderscheid hun dus van alle andere merken! Kwaliteit staat voor op!