Tips & Tricks,  Young Living

Olie verdunnen bij kids!

Ik zet dagelijks de producten van Young Living in voor het hele gezin, dus ook voor mijn kinderen.
Nu is het wel zo dat je niet alle oliën zomaar puur kunt gebruiken, en al helemaal niet bij jonge kinderen! Daarom is het slim om een basisolie in huis te hebben.

V-6

Wat is een basisolie?
Een basisolie gebruik je dus om oliën te verdunnen. Je kan het ook gebruiken bij een massage of bij het maken van bijvoorbeeld een lotion, crème, badolie of lippenbalsem.
Wat ik altijd gebruik is V-6, de plantaardige basisolie van Young Living. Deze basisolie voedt de huid, heeft een lange houdbaarheid, verstopt de poriën niet en maakt geen vlekken op kleding.
Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld kokos-, olijf-, amandel-, of jojobaolie als basisolie te gebruiken. Als je daarvoor kiest, let dan wel goed op met welke je koopt! Het is belangrijk dat de olie koudgeperst en organisch is en dat het geen onnodige toevoegingen bevat.

Verdunnen voor kinderen
De oliën zijn veilig te gebruiken bij kinderen maar dan moet het wel op de juiste manier gebruikt worden. Sommige essentiële oliën moeten daarom verdund worden met een basisolie. In welke hoeveelheden moet je de olie nou verdunnen? Bekijk onderstaande tabel om de oliën bij elke leeftijd veilig te kunnen gebruiken!